bclionsgenk-spelersHeren-2020-2021

Uitbreiding bij LIONS!

Geschreven op 15-06-2020 door Fran D.V.

Vanaf volgend seizoen zijn er 4 ploegen bij BC Lions. Naast de 3 jeugdploegen (U10, U14 en U16) is er nu ook een seniorenploeg. .

Neen, dames, sorry, enkel heren zijn toegelaten! En neen, ook de ouderen onder ons moeten niet beginnen hopen … voor hen blijft het wachten op de veteranenploeg. 😉

Het gaat immers om een 1e Herenploeg voor spelers van 18+. Sporters die de jeugdploegen zijn ontgroeid en toch nog steeds graag willen basketten.

Heren

Buiten het feit dat de club alweer wat groter wordt, is deze 1e Herenploeg ook een inspiratierbron voor de jongere spelers. Als ze volhouden, spelen ze misschien ooit zelf bij de 1e Herenploeg van BC Lions!

 
 

De senioren trainen op woensdag- en vrijdagavond en worden afgemat door coach Kevin, die zelf al een hele basketcarriere achter de rug heeft en sinds kort ook zijn coach-diploma officieel heeft behaald. Proficiat trouwens, Kevin!! 

De 1e Herenploeg is zeer divers met spelers die in Genk, Bilzen, Heusden  en Maasmechelen gespeeld hebben. De trainingen zijn voorlopig in de buitenlucht, op het basketpleintje van TNT op Termien. 

Ondergetekende ging eens kijken naar een training van deze gevorderden. Het leek een intensieve training, met veel loopoefeningen.  Toen de training afgelopen was, werden de bezwete spelers getrakteerd op een gratis douche want het begon heel erg te gieten. Van napraten was geen sprake. 

Vast staat wel dat er genoeg talent, goesting en inzet aanwezig is (voor zover ondergetekende er iets van kent 😉 ) om er vanaf september in te vliegen en mee te doen aan de competitie.

Ze gaan natuurlijk wel supporters nodig hebben dus iedereen welkom op zaterdagavond voor de thuismatchen vanaf september.Een paar cheerleaders zouden niet misstaan. Misschien een hint voor de oudere dames?? 😉