Onze kernwaarden zijn...

Toegankelijk

Een toegankelijk en open basketbalclub voor iedereen, waarin een juiste weerspiegeling wordt gemaakt van de diverse samenleving van regio Genk. Met andere woorden, open staan voor diversiteit in leeftijd, speelniveau, levensbeschouwingen, gender en afkomst, waarbij de instapleeftijd vanaf 8 jaar is.

Sociaal-maatschappelijk

Een club die zich ook sociaal-maatschappelijk wilt inzetten om zo draagvlak te creƫren binnen de stad. Zo wilt de club zich inzetten op projecten als buurtbasket om ook de maatschappelijk kwetsbare kinderen te bereiken.

Uniforme leerlijn

Een club waar men tracht het bestuur als ook de coaches op een uniforme leerlijn te zetten en te streven naar consensus, wat inhoudt dat alle spelers opgeleid worden binnen eenzelfde visie en alle belangrijke beslissingen door een meerderheid gedragen moeten worden. Overleg is hiervoor de beste garantie.

Opvoedkundig

Een club die ook een opvoedkundige taak vervuld. Jeugdspelers leren er niet alleen basketbalvaardigheden, maar er wordt ook nadruk gelegd op gezond leven, sociale vaardigheden zoals bv. verdraagzaamheid, openheid en solidariteit, respect, doelen stellen, karaktervorming.

Individuele begeleiding

Een club waar alle spelers op hun verdiend niveau spelen en hiermee rekening houdend dat elk een individuele begeleiding en aandacht krijgt om zijn basketbaltalent te kunnen ontplooien.

Warm thuisgevoel

Een club die ook inzet op een warm thuisgevoel waar iedereen zich goed voelt en ruimte is voor ontspanning. Bij BC LIONS GENK is basket meer dan alleen een sportieve activiteit. Er is ruimte voor gezellig samenzijn en extra niet-sportief gerelateerde activiteiten.