bclionsgenk-wedstrijd-u16-19092020-square

De competitie is gestart!

Geschreven op 24-09-2020 door Fran D.V.

Op zaterdag 19 september speelden 3 ploegen van de BC Lions hun eerste match van dit seizoen. Dankzij corona was het een ietwat andere start dan anders maar het virus heeft de BC Lions niet klein gekregen want zowel de U16 als de U10 wonnen hun match!

De U16 kwam voor het eerst in actie tegen BC Gems Diepenbeek en ze wonnen daar met 16-21. De inspanningen van spelers en coaches van de laatste maanden werden duidelijk.
Het was een geweldige teamprestatie en het smaakt naar meer, aldus coach Wouter. En Wout, die heeft het vlaggen, de tondeuse wordt binnenkort bovengehaald. Belofte maakt schuld. 😉

Ook voor de U10 was het de vuurdoop. In Lummen speelden
Atahan, Mikail, Koray, Younes, Recep en Ivan 4 tegen 4 op een 3/4e van het basketplein. En ze deden dat goed want ook al draait het bij de U10 niet zozeer om punten, uit het wedstrijdverslag bleek nadien dat de jongste BC Lions toch gewonnen hadden en nog niet een beetje! Goed gedaan, mannekes!

De enige ploeg die in Genk zelf in actie kwam, was de U14. Maar van een thuisvoordeel kunnen we niet spreken. Al van bij de start van de match, bleek de U14 niet opgewassen tegen de ervaren spelers van Cosmo Genk. De jongens spelen al zeker 5 jaar samen en zijn ijzersterk. Het feit dat het voor de U14 de eerste keer was eerste met hogere ringen en met de 24 seconde-regel, maakte het er ook niet gemakkelijker op. Maar … niet getreurd, U14, er komen nog veel wedstrijden dit seizoen en door samen te trainen, worden jullie ook een echt, hecht team. Vooral de moed niet opgeven!