bclg news hubo united
bclg news hubo united

Een onvergetelijke training voor de LIONS!

Geschreven op 04-02-2020 door Fran D.V.

Een training die niemand wilde missen want er kwam hoog bezoek langs: 2 spelers van Hubo Limburg United, Wen Mukubu en Nathan ‘Natedog’ Kuta.

Het was even spannend en het geduld van velen werd op de proef gesteld want de profs lieten op zich wachten. Maar het geduld werd beloond, wat een belevenis!

Onder grote ‘persaandacht’ en belangstelling van de basket-ouders, werden Wen en Nathan ontvangen. Handtekeningen uitdelen en poseren deden de gasten met veel plezier. 

Aan het gezellig onderonsje kwam een einde toen Wen aan zijn coachingsessie begon.
Wen is op zijn 36e (!) kapitein van de ploeg maar ondanks de leeftijd is hij naar eigen zeggen het beste in vorm van zijn ploeg. Hij geeft ook zomerstages basket in Afrika dus was gewend jonge spelers te trainen. Met een heel diepe stem (in het Engels dan nog!) veel expressie en grote bewegingen, was Wen een coach die de aandacht echt wel opeiste van alle spelers.

Wen werd geassisteerd door Nathan die met zijn 19 jaar veel jonger maar daarom niet minder indrukwekkend was.
Voor Nathan was het trouwens een ‘thuismatch’ want hij heeft nog op school gezeten in het Atlascollege.

De 2 proffen hadden toch wel wat goede raad voor de LIONS:
bclg news hubo united

Wen M. & Tom G.

Veel lawaai maken en veel communiceren met elkaar op het veld. Bal, bal, bal!! Defence?! Neen, DE-FENCE!! Als Wen zijn defence-versie toont, lijkt het meer op de Haka van de Rugby-spelers in Nieuw-Zeeland. De toekomstige tegenstanders van de LIONS zijn gewaarschuwd!
Low, go low (zei Wen met lage stem): de speler die zich het laagst houdt, wint altijd. Goede raad maar dat moeten je spieren natuurlijk wel aankunnen?!
bclg news hubo united

Mathias D. & Wen M.

bclg news hubo united

Wen M. & LIONS

En die spiertjes kregen het hard te verduren toen de dribbel-oefening begon. Benen uit elkaar, kont naar achter, goed door de knieën zakken en stevig op de grond. En dan dribbelen met je ‘slechte’ hand terwijl je voor je kijkt. En dat dagelijks 7 minuten. Dan komt het allemaal in orde, volgens Wen.
Maar dribbel is niet alles! Iedereen wil altijd maar dribbelen maar een harde, scherpe pas is vaak beter en natuurlijk ook in combinatie met een goede defence. DE-FENCE!

Finn Q. & Nathan K.

Voor de spelers was het een vermoeiende maar ook inspirerende en plezante training. Ook de ouders hebben genoten. Knap om te zien hoe deze professionals hun talent en passie ook naast het veld inzetten om jongeren te inspireren.

Ik durf te wedden dat er veel spelertjes ‘s nachts gedroomd hebben van een basketcarriere bij Hulu. Kan, hé, als je maar elke dag 7 minuten dribbelt op de Wen-manier. 

Bedankt, Wen en Nathan!
Bedankt Ariane en Frank van SSLRent en Eva en Koen om dit te fixen!

hubolimburgunited.be

Sfeerfoto’s