bclg-news-officials

Een fluitje van een cent?

Geschreven op 14-01-2020 door Fran D.V.

Op zondag 12 januari – tijdens de eerste match van het nieuwe jaar – kwamen zowel Anouar als Finn in actie in de sporthal van Genk. Deze keer eens niet als speler bij de U16 maar als … scheidsrechter bij de match van de U12 tegen KBBC Zolder. Met een speciaal truitje en een fluitje zagen de twee er zowaar  professioneel uit. Eind vorig jaar kregen een aantal spelers van de U16 en ouders een snelcursus scheidsrechter van Ludo Sempels, een ervaren rot in het vak. Het was heel sympathiek van Ludo dat hij dit wilde doen maar bovendien was het voor het goede doel want er is immers ook een tekort aan scheidsrechters binnen het basket.
Voor het eerst kwam er dus iemand uit deze snelcursus in actie als scheidsrechter.

Finn Q.

Een opleiding volgen is 1 ding, het in de praktijk brengen is andere koek! Dat heeft Finn ondervonden. Anouar deed dit vorig seizoen al een paar keer maar voor Finn was het zijn vuurdoop. Hij was zenuwachtig en durfde in het begin niet goed fluiten. Wat als hij zou fluiten en het dan toch geen fout was?! Wat als hij niet objectief zou zijn?!
Gelukkig kon hij rekenen op de ‘ervaren’ Anouar aan de andere kant van het veld en op de aanwijzingen van coach Zehra.
Tijdens de tweede helft kreeg Finn zelfs wat coaching van de coach van de tegenspelers die hem wat aanwijzingen gaf. Dit kwam goed van pas want een match fluiten ziet er gemakkelijker uit dan het is.

Anouar D.

Feit is dat de 2 U16-jongens dat prima gedaan hebben en dat ze op die manier ook aan de jongere spelers een sterk voorbeeld geven.
En dat de scheidsrechters objectief waren, blijkt zeker uit de eindstand: 38 – 42 voor KBBC Zolder.
Volgende keer beter!